Ράμα: Δεν φταίμε εμείς αν επιδεινώθηκαν οι σχέσεις με την Ελλάδα

Ράμα: Δεν φταίμε εμείς αν επιδεινώθηκαν οι σχέσεις με την Ελλάδα

Ο Εντι Ράμα τόνισε τη βούληση του ίδιου και της αλβανικής κυβέρνησης να επιλυθούν όλα τα προβλήματα στις σχέσεις με την Ελλάδα. Ο Αλβανός πρωθυπουργός, σε ομιλία για την επέτειο ίδρυσης της νεολαίας του κόμματός του, αντέκρουσε τις κατηγορίες ότι υπήρξε υπαίτιος για την επιδείνωση των σχέσεων της χώρας του με την Ελλάδα.

«Απεναντίας εμείς είμαστε πρωταγωνιστές ώστε να τις οδηγήσουμε στο μέλλον σε ένα νέο επίπεδο στρατηγικής κατανόησης και συνεργασίας», είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες βρίσκονται στο τραπέζι συνομιλιών ως γείτονες που σέβονται την αρχή για να είναι ισότιμες. «Για να έχουμε μηδενικά προβλήματα με την Ελλάδα θα πρέπει να λύσουμε όλα τα προβλήματα, και προς την κατεύθυνση αυτή η κυβέρνησή μας έχει εντοπίσει νέους και άγνωστους μέχρι τώρα διαύλους διάλογου και κατανόησης με την ελληνική πλευρά», ανέφερε ακόμη ο Εντι Ράμα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι στο πλαίσιο της διευθέτησης των προβλημάτων θα αντιμετωπιστούν και οι υποθέσεις του παρελθόντος, «με διάλογο και κατανόηση αλλά σεβόμενοι το πλαίσιο της ιστορίας και της στρατηγικής μας».

Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη εξέλιξη στα Σκόπια, όπου η εκεί Βουλή ψήφισε το νόμο αναγνώρισης ως επίσημης της αλβανικής γλώσσας, ο κ. Ράμα κάλεσε όλους τους Αλβανούς να νιώθουν περήφανοι για το γεγονός αυτό. Έκρινε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του την ψήφιση του σχετικού νόμου από την Βουλή των Σκοπίων, συνέπεια της πολιτικής των Τιράνων η οποία δημιούργησε, κατά τον ίδιο, «πραγματικές πεποιθήσεις ότι τα Τίρανα επιθυμούν στην πράξη ώστε τα Σκόπια να είναι μια ισχυρή, σταθερή, δημοκρατική και αναπτυγμένη χώρα για την εξασφάλιση της ευημερίας και αρμονίας στους δύο λαούς που την απαρτίζουν».

NO COMMENTS

Leave a Reply