Όλα όσα είπαν Τσίπρας-Ζάεφ όταν έκλεισαν οι κάμερες

Όλα όσα είπαν Τσίπρας-Ζάεφ όταν έκλεισαν οι κάμερες

Έντονες συζητήσεις και στο εσωτερικό της χώρας αναμένεται να πυροδοτήσουν οι διαρροές από τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ομόλογό του της FYROM Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με τον Διευθυντή Σύνταξης της Realnews, Βασίλη Σκουρή, που μετέφερε τις πληροφορίες στον Realfm 97,8. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση περίπου δύο ωρών, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι λύση μπορεί να υπάρξει μόνο εφόσον πρόκειται για σύνθετη ονομασία που θα ισχύει έναντι όλων. Το έναντι όλων τονίζουν οι ίδιες πηγές περιλαμβάνει και την ίδια την γείτονα.

Ο Ζάεφ ανέφερε ότι στο παρελθόν ελληνικές κυβερνήσεις είχαν δεχθεί την ονομασία “Μακεδονία – Σκόπια“, όπως και ότι είχαν δεχθεί και την διπλή χρήση, δηλαδή άλλη στο εσωτερικό και άλλη στο εξωτερικό. Αυτό πρότεινε ο Ζάεφ από την πλευρά των Σκοπίων. Οι κυβερνητικές πηγές από την Ελλάδα λένε ότι το “Μακεδονία – Σκόπια” δεν μπορεί να αποτελεί λύση και συμφώνησε ο Ζάεφ να προχωρήσει η συζήτηση σε μια νέα βάση.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η θέση της χώρας είναι σαφής, ότι είμαστε πλέον στο 2018, ότι το «έναντι όλων είναι έναντι όλων» και ότι πρέπει να βρουν μια πραγματική λύση για την οποία και η γείτονα χώρα θα είναι περήφανη και άρα θα μπορεί να την υποστηρίξει στο εσωτερικό της. Σε αυτή τη συζήτηση, για το «έναντι όλων», ο κ. Τσίπρας επέμεινε στο θέμα του Συντάγματος, με τον Ζάεφ να αναφέρει ότι είναι ένα θέμα που προσπαθεί να το διαχειριστεί αλλά είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα. Σε σχέση με αυτό η συζήτηση θα συνεχιστεί. «Πες την αλήθεια στον λαό σου, όπως έκανα εγώ και δεν θα χάσεις», παρότρυνε ο Αλέξης Τσίπρας τον Ζόραν Ζάεφ, κατά τις ίδιες πληροφορίες του διευθυντή σύνταξης της Realnews.

NO COMMENTS

Leave a Reply