Οι γονείς του λοχία Κούκλατζη στο Spiegel: Ελπίζουμε σε ένα θαύμα

Οι γονείς του λοχία Κούκλατζη στο Spiegel: Ελπίζουμε σε ένα θαύμα

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel φιλοξένησε ένα άρθρο αφιερωμένο στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται στη φυλακή της Αδριανούπολης και μίλησε με τους γονείς του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη.

«Το πρωί της 2ας Μαρτίου, στις 11 το πρωί, ένας ταξίαρχος και δύο αξιωματικοί του ελληνικού στρατού μας ενημέρωσαν ότι ο ο Δημήτρης και ένας συνάδελφός του συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία, ενώ ήταν σε περιπολία, καθώς πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα προς την Τουρκία. Οι άνδρες μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Δεν είναι ασυνήθιστο να χάνονται στρατιώτες στη γειτονική χώρα – ειδικά το χειμώνα, όταν πέφτει το χιόνι και η ορατότητα είναι κακή. Η Τουρκία και η Ελλάδα αντιμετωπίζουν τέτοια γεγονότα ήρεμα. Σε λίγες μέρες ο γιος σας θα επιστρέψει, μας είπαν» δήλωσε η Σοφία Κούκλατζη, μητέρα του 29χρονου λοχία.

Ωστόσο, το αρχικό καθησυχαστικό κλίμα δεν άργησε να αλλάξει για την οικογένεια: «Είμαστε απλοί άνθρωποι που ζούσαν μια ήσυχη ζωή σε μια μικρή πόλη», συνεχίζει η κ. Κούκλατζη. «Τώρα έχουμε μπει σε αυτή τη θύελλα, καλούν συνέχεια πολιτικοί, ιερείς, φίλοι, συγγενείς, δημοσιογράφοι».

«Στα μάτια μας είναι ένας ήρωας και προσευχόμαστε για ένα θαύμα» τονίζει η μητέρα του. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο 29χρονος στρατιωτικός ζει με τους γονείς του, ενώ στο δωμάτιό του, στρατιωτικές στολές κρέμονται στην ντουλάπα και θρησκευτικές εικόνες κρέμονται πάνω από το κρεβάτι του. «Είναι ένα χαρούμενο, φιλικό αγόρι», λέει η μητέρα του, περιγράφοντας το γιο της. «Περνούσε πολύ χρόνο με φίλους, είχε πάθος για την ΑΕΚ και πάνω απ ‘όλα, αγαπούσε τη δουλειά του ως στρατιώτης. Είχε μπει στο στρατό σε ηλικία 18 ετών. Ποτέ δεν έχει διαμαρτυρηθεί για την δουλειά ή το χρόνο υπηρεσίας».

NO COMMENTS

Leave a Reply