Στο δικαστήριο, αιφνιδιαστικά, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Στο δικαστήριο, αιφνιδιαστικά, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που είχαν συλληφθεί από Τούρκους στον Εβρο και κρατούνται αναμένεται να μεταφερθούν στα δικαστήρια της Αδριανούπολης προκειμένου να βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα για συμπληρωματική κατάθεση. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι δύο Ελληνες αξιωματικοί θα βρεθούν στο δικαστήριο προκειμένου να δώσουν τους κωδικούς PIN των κινητών τους.

Υπενθυμίζεται βέβαια ότι τα κινητά τους τηλέφωνα ήταν από την πρώτη στιγμή στα χέρια των τουρκικών Αρχών, οι οποίες τα έχουν κάνει φύλλο και φτερό. Συγκεκριμένα είχαν σταλεί στη διεύθυνση Χωροφυλακής στην Άγκυρα όπου εξετάστηκε το περιεχόμενο τους (φωτογραφίες και βίντεο), καθώς οι Τούρκοι έκαναν λόγο ακόμα και για κατασκοπία. Στο μεταξύ, οι δύο στρατιωτικοί παραμένουν έγκλειστοι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δύο ‘Ελληνες δεν θα έχουν καμία επαφή σήμερα με τη Δικαιοσύνη. Για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος είπε ότι ο Έλληνας πρέσβης δεν επιβεβαιώνει τη μεταγωγή των δύο στρατιωτικών στο δικαστήριο.

Μετά την συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες ο Νίκος Κοτζιάς αποκάλυψε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έχει κάνει ήδη παρέμβαση προς τον Τούρκο πρόεδρο για το θέμα αυτό. «Οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους. Όπως ξέρετε, ήδη η Καγκελάριος Μέρκελ είχε παρέμβει στον ίδιο τον κύριο Erdogan» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε: «Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα έχει μία θετική εξέλιξη με την έννοια ότι η Τουρκία δε θα επιδιώξει και δε θα συνεχίσει ένα καθημερινό γεγονός που γινόταν στα σύνορα ανάμεσα στα δύο κράτη να αξιοποιηθεί ως όπλο μακροχρόνια».

NO COMMENTS

Leave a Reply