Θετικά λόγια της Λαγκάρντ για την Ελλάδα λίγο πριν από το κρίσιμο...

Θετικά λόγια της Λαγκάρντ για την Ελλάδα λίγο πριν από το κρίσιμο ραντεβού με Τσακαλώτο

Κρίσιμες συναντήσεις θα έχει τις επόμενες ώρες στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με Λαγκάρντ, Ντράγκι, Μοσκοβισί, Σεντένο. Οι επαφές έχουν προγραμματιστεί στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ (20-21 Απριλίου 2018). Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο ραντεβού με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών έκανε θετικές δηλώσεις για την πορεία της οικονομίας, ενώ παρέμβαση έκανε και ο ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή της με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο η επικεφαλής του ΔΝΤ, επέλεξε, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, να στείλει θετικό μήνυμα για την Ελλάδα λέγοντας ότι οι αγορές επικροτούν την ελληνική πρόοδο, κάτι που αποτυπώνεται στο κόστος δανεισμού της Ελλάδας.

Παρέμβαση για την μεταμνημονιακή εποχή στην Ελλάδα έκανε λίγο πριν συναντήσει τον Έλληνα υπουργό οικονομικών και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας στο Peterson Institute of International Affairs στην Ουάσιγκτον. Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι χρειάζεται νέα συμφωνία με τις κυβερνήσεις -πιστωτές της ευρωζώνης μετά την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσής της Ελλάδας στις 20 Αυγούστου, ώστε να διασφαλίσει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται και θα διατηρηθεί η δημοσιονομική πειθαρχία.

Ικανοποίηση εκφράζουν από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Real.gr, για τα αποτελέσματα των επαφών που είχαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης με αμερικανούς επενδυτές.

NO COMMENTS

Leave a Reply