Σκοπιανό: Τετράωρη συνάντηση με εμπόδια στη Βιέννη

Σκοπιανό: Τετράωρη συνάντηση με εμπόδια στη Βιέννη

Μετά από τέσσερις ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ και τον Μάθιου Νίμιτς. Στη σύντομη δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, ανέφερε πως και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να βρουν λύση και πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν τις προσεχείς εβδομάδες. Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Η σκοπιανή ιστοσελίδα mkd σχολιάζει χαρακτηριστικά πως φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις. Οπως αναφέρει η σκοπιανή ιστοσελίδα, η επόμενη συνάντηση αναμένεται στις 3 και 4 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη. Ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων ξεκίνησε στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιοχάνες Χαν. Ο επίτροπος της ΕΕ έκανε λόγο για συμφωνία εντός δύο εβδομάδων μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το ονοματολογικό.

Μία εκτίμηση που ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισε υπερβολικά αισιόδοξη, ενώ προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο κάλεσε τον επίτροπο να σταματήσει να υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις.

NO COMMENTS

Leave a Reply