ΔΝΤ: Συνεχίζουμε τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους

ΔΝΤ: Συνεχίζουμε τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεχίζει τις συζητήσεις με τους επίσημους πιστωτές της Ελλάδας για την ελάφρυνση του χρέους, αναφέρει το Ταμείο σε ανακοίνωσή του για τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο αναφορικά με την τέταρτη αξιολόγηση.

Το ΔΝΤ κάνει λόγο για ικανοποιητική πρόοδο όσον αφορά στις συζητήσεις για τις πολιτικές της Ελλάδας, ενώ αναφέρεται σε ορισμένα ζητήματα που έχουν απομείνει αναφορικά με τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, για τα οποία θα συνεχίσει τις συζητήσεις από την Ουάσιγκτον.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, χαιρέτησε την τεχνική συμφωνία και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM, προσθέτοντας ότι αναμένει τις συζητήσεις στο Eurogroup.

«Μια αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) επισκέφθηκε την Αθήνα από τις 16 ως τις 19 Μαΐου για να συζητήσει πολιτικές που θα μπορούσαν να υποστηριχθούν από μια προληπτική διευθέτηση του ΔΝΤ. Η αποστολή πραγματοποίησε ικανοποιητική πρόοδο και θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τις αρχές από τα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ τις προσεχείς ημέρες, εστιάζοντας σε ορισμένα εναπομείναντα ζητήματα στους τομείς των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους επίσημους πιστωτές της Ελλάδας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία είναι απαραίτητη για ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ. Η αποστολή συνεργάστηκε με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα για την τέταρτη και τελική αξιολόγηση του προγράμματος του ESM».

NO COMMENTS

Leave a Reply