Τουρκικό ΥΠΕΞ: Συνιστούμε στην Ελλάδα να απέχει από πράξεις που θα προκαλέσουν...

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Συνιστούμε στην Ελλάδα να απέχει από πράξεις που θα προκαλέσουν αστάθεια στη Μεσόγειο

Για ακόμη μια φορά η Τουρκία προσπαθεί να στήσει σκηνικό έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Απαντώντας στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για το σεισμογραφικό ερευνητικό σκάφος Barbaros Hayreddin η τουρκική κυβέρνηση διαμηνύει ότι βρίσκεται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα και ότι το τουρκικό σκάφος θα συνεχίσει τις έρευνές του.

«Το Barbaros Hayreddin Pasa ξεκίνησε νέα σεισμική έρευνα το πρωί (18 Οκτωβρίου) στα μεσογειακά μας παράλια στη Μεσόγειο Θάλασσα, η ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ χθες είναι απολύτως ανυπόστατο βάσει του διεθνούς νόμου», αναφέρει σε ανακοίνωση του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η επιμονή της Ελλάδας σε μη ρεαλιστικές κατηγορίες δεν θα καταλήξει σε κανένα άλλο κακό από το να ζημιώσει τις διμερείς σχέσεις και τη σταθερότητα της περιοχής», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις εξουσίες της ηπειρωτικής μας υφαλοκρηπίδας με βάση το διεθνές δίκαιο. Σας συμβουλεύουμε να παραμείνετε μακριά από τις συμπεριφορές που μπορεί να προκαλέσουν κλιμάκωση στην περιοχή», καταλήγει στην ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας “Anadolu” ελληνική φρεγάτα παρενόχλησε το Barbaros. Το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πηγές από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, αναφέρει ακόμα ότι στη συνέχεια το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας παρεμπόδισε και απομάκρυνε την ελληνική φρεγάτα.

NO COMMENTS

Leave a Reply