Ερντογάν: Δεν θα αφήσουμε κανέναν ληστή να εκμεταλλευτεί τα συμφέροντά μας στην...

Ερντογάν: Δεν θα αφήσουμε κανέναν ληστή να εκμεταλλευτεί τα συμφέροντά μας στην ανατολική Μεσόγειο

Ανεβάζει και πάλι τους τόνους της αντιπαράθεσης για τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά την έκδοση της κυπριακής NAVTEX για την γεώτρηση στο οικόπεδο 10.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο δείχνουν την ανάγκη να έχουμε ισχυρό στόλο», τόνισε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, κατά τη διάρκεια της τελετής καθέλκυσης μίας νέας κορβέτας του πολεμικού ναυτικού ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας:

«Κάθε πλοίο που εντάσσεται στο πολεμικό μας ναυτικό δείχνει και τη δύναμή μας. Δεν θα επιτρέψουμε τον φυσικό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου να τον εκμεταλλευθούν κάποιοι άλλοι. Δεν θα αφήσουμε κανέναν ληστή να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντα μας στην περιοχή».

«Οσοι πιστεύουν ότι μπορούν να ενεργήσουν κόντρα στα συμφέροντα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι κάνουν ένα τεράστιο λάθος», υπογράμμισε ακόμη. Σημειώνεται ότι χθες, Σάββατο, εκδόθηκε από τη Λευκωσία η Navtex με την οποία δεσμεύεται από τις 10 Νοεμβρίου έως και 25 Φεβρουαρίου 2019, η περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ όπου ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός EXXON MOBIL σε συνεργασία με την Qatar Petroleum θα προβεί σε γεώτρηση, στο Οικόπεδο 10.

NO COMMENTS

Leave a Reply