Συγχαρητήριο μήνυμα Πούτιν σε Μητσοτάκη

Συγχαρητήριο μήνυμα Πούτιν σε Μητσοτάκη

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές απέστειλε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την νίκη της ΝΔ στις εκλογές 2019. Σε τηλεγράφημά του, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο κ. Πούτιν εξέφρασε την πίστη του για ανάπτυξη του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

«Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους εκτιμά ιδιαίτερα τις σχέσεις με την Ελλάδα, που είναι βασισμένες σε παραδόσεις και φιλία αιώνων, καθώς και στην πολιτιστική και πνευματική συγγένεια. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το έργο του κ. Μητσοτάκη ως επικεφαλής της κυβέρνησης, θα συμβάλει στην ανάπτυξη διμερούς διαλόγου και εποικοδομητικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς προς το συμφέρον των δύο εθνών, σε ευθυγράμμιση με την ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο», ανέφερε το Κρεμλίνο.

Ο κ. Μητσοτάκης έλαβε το πρωί της Δευτέρας εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Ακολούθως, ορκίστηκε πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ ακολούθησε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές της Κυριακής, η Νέα Δημοκρατία κέρδισε με 39,85% κερδίζοντας 158 έδρες.

NO COMMENTS

Leave a Reply