Ρωσία: Η Τουρκία σπρώχνει 130.000 μετανάστες στην Ελλάδα

Ρωσία: Η Τουρκία σπρώχνει 130.000 μετανάστες στην Ελλάδα

Οι τουρκικές αρχές επιχειρούν να εξωθήσουν 130.000 πρόσφυγες από τη Συρία προς την Ελλάδα, ενώ η πλειονότητα των μεταναστών αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι. Αυτό δήλωσε ο διοικητής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Όλεγκ Ζουράβλεφ. Τα δύο τρίτα αυτών των μεταναστών σύμφωνα με τον ίδιο, είναι υπήκοοι του Αφγανιστάν, του Ιράκ και αφρικανικών κρατών και όχι Σύροι.

«Αυτή τη στιγμή, οι τουρκικές αρχές εξωθούν περίπου 130.000 μετανάστες που βρίσκονταν σε προσωρινά προσφυγικά κέντρα, προς τα ελληνικά σύνορα. Τα δύο τρία αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι. Είναι Αφγανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί υπήκοοι. Η Τουρκία σπρώχνει αυτούς τους ανθρώπους προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Ζουράβλεφ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Bloomberg σε δημοσίευμά του υποστήριξε ότι στη συνοριακή πύλη Παζάρκουλε, οι περισσότεροι εκ του συγκεντρωμένου πλήθους που βρίσκεται για να περάσει τα ελληνικά σύνορα, δεν έχει καμία σχέση με τον πόλεμο στη Συρία. Οπως σημειώνει, πρόκειται για παράνομους μετανάστες από χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Πακιστάν που κινδυνεύουν με απέλαση.

NO COMMENTS

Leave a Reply