Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν διαγνώσθηκε με Covid-19

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν διαγνώσθηκε με Covid-19

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, δήλωσε σήμερα ότι διαγνώσθηκε με κορονοϊό, κάτι που έκανε γνωστό στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν οι δύο άντρες.

«Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους τους Ρώσους πολίτες και να τους παροτρύνω να λάβουν σοβαρά υπόψη την απειλή της λοίμωξης από κορονοϊό αλλά και μεταδοτικότητά του. Έχουμε μπροστά μας τις γιορτές του Μαΐου και σας καλώ όλους να μείνετε σπίτι κατά τη διάρκειά τους και να ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας για να αποτραπεί η εξάπλωση της νόσου», ανέφερε ο κ. Μισούστιν.

Την ίδια στιγμή, ανακοίνωσε επίσης ότι θα παραμείνει σε αυτό-απομόνωση προς το παρόν, αλλά πρόσθεσε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συνεχίσει να λειτουργεί και ότι θα παραμείνει σε στενή επαφή με τα τεκταινόμενα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρότεινε ακόμα τον πρώτο αναπληρωτή του, Αντρέι Μπελούσοφ, ως αντικαταστάτη του στην πρωθυπουργία της χώρας, μέχρι ο ίδιος να γίνει εντελώς καλά και να είναι σε θέση να επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του. Ο κ. Πούτιν έχει αποδεχτεί την υποψηφιότητα του Μπελούσοφ και ευχήθηκε στον Μισούστιν περαστικά και ταχεία ανάρρωση.

NO COMMENTS

Leave a Reply