Θετικός στον κορονοϊό ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ

Θετικός στον κορονοϊό ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ

Ο εκπρόσωπος Tύπου της ρωσικής Προεδρίας, o Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε σήμερα ότι μολύνθηκε από τον κορονοϊό. Όπως μεταδίδει το RIA NOVOSTI ο Πεσκόφ νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Ο Πεσκόφ υπενθυμίζεται πως δεν είναι ο πρώτος πολιτικός της χώρας που επιβεβαιώνει ότι μολύνθηκε από τον ιό, καθώς και στις 30 Απριλίου, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ανακοίνωσε ότι διαγνώσθηκε με κορονοϊό.

Ο Μισούστιν τότε πρότεινε τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αντρέι Μπελοούσοφ ως υποψήφιο για την θέση ασκώντα χρέη πρωθυπουργού κατά την περίοδο που θα ασθενεί, κάτι που ενέκρινε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τέλος, σημειώνεται ότι την 1η Μαΐου, έγινε γνωστό ότι ο επικεφαλής του Υπουργείου Κατασκευών, Βλαντίμιρ Γιάκουσεβ, νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού και στις 6 Μαΐου η Υπουργός Πολιτισμούς Όλγα Λιουμπίμοβα, διαγνώστηκε επίσης θετική στον ιό. Στη Ρωσία, έχουν καταγραφεί ως τώρα 232.243 κρούσματα, εκ των οποίων περισσότεροι από 43 χιλιάδες έχουν αναρρώσει, ενώ 2116 ασθενείς έχουν πεθάνει.

NO COMMENTS

Leave a Reply