Προεκλογική αφίσα Σαρκοζί με φόντο το Αιγαίο

Προεκλογική αφίσα Σαρκοζί με φόντο το Αιγαίο

Aίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως η φωτογραφία του φόντου στην προεκλογική αφίσα του Νικολά Σαρκοζί με σύνθημα “Η Γαλλία δυνατή” δεν τραβήχτηκε στη Γαλλία αλλά στην Ελλάδα!

Την αποκάλυψη έκανε χρήστης του twitter και αμέσως δημοσιεύτηκε σε αρκετές ιστοσελίδες. Ο χρήστης κατάφερε μάλιστα να εντοπίσει τον μοναδικό αριθμό πίσω από τη φωτογραφία που περιέχει μεταξύ άλλων και τον τόπο λήψης της.

Οι αντίπαλοι του έψαξαν και βρήκαν πώς η φωτογραφία ανήκει στο φωτογραφικό πρακτορείο Tetra Images με την λεζάντα “Ελλάδα- Σύννεφα πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος”.

Στόχος του Γάλλου προέδρου ήταν να χρησιμοποιήσει ένα ηλιοβασίλεμα σε μια ήρεμη θάλασσα προκειμένου να δείξει πως αν εκλεγεί η Γαλλία θα βρίσκεται υπό τον σωστό “καπετάνιο” που θα την κατευθύνει σε ήρεμα νερά εξασφαλίζοντας τη σταθερότητα.

Δυστυχώς όμως για τον Νικολά Σαρκοζί η αποκάλυψη της πραγματικής τοποθεσίας της φωτογραφίας προκάλεσε πικρόχολα σχόλια τόσο για το ότι δεν επιλέχθηκε ένα τοπίο της Γαλλίας όσο και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το θέμα της Ελλάδας.

Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκαν αφίσες παρωδία  όπως το  “La France morte” (η Γαλλία νεκρή) όπου δείχνει στη θάλασσα το ναυάγιο του Costa Concordia καθώς και το “La Franc Fort” στο οποίο έχουν προστεθεί δύο λουκάνικα ενώ έχει απαλοιφθεί το γράμμα «e» παραπέποντας έτσι ηχητικά στα λουκάνικα Φρανκφούρτης.

(Πηγή: 24/7 news)

NO COMMENTS

Leave a Reply