Αντώνης Σαμαράς: “Tο Κυπριακό παραμένει για την Ελλάδα κορυφαίο ζήτημα”

Αντώνης Σαμαράς: “Tο Κυπριακό παραμένει για την Ελλάδα κορυφαίο ζήτημα”

«Παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες που διέρχεται σήμερα η Ελλάδα, το Κυπριακό για μας παραμένει κορυφαίο ζήτημα στις προτεραιότητες της εξωτερικής μας πολιτικής» διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή της στη Λευκωσία.

Στη συνάντηση, η οποία κράτησε μια ώρα, έγινε συζήτηση για το κυπριακό και το ζήτημα των ερευνών για φυσικό αέριο στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε ότι παρακολουθεί στενά το θέμα αυτό και είχε μια εκτενή συζήτηση με τον πρόεδρο Χριστόφια. «Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει αντίστοιχες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως εκείνες που ανέλαβε με την αναγνώριση της ΑΟΖ ο αείμνηστος Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος» σημείωσε ο κ. Σαμαράς. ‘Αλλωστε, επεσήμανε, ο κοινός αυτός παρονομαστής της ύπαρξης υποθαλάσσιου πλούτου για τις δύο χώρες, «δείχνει και το βάθος μιας κοινής στρατηγικής που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα στην Κύπρο και στην Ελλάδα και στα ζητήματα αυτά της οικονομίας».

Στις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς είπε ότι είχε την χαρά να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις με τον Κύπριο πρόεδρο και εξέφρασε την συγκίνηση του, που βρίσκεται μαζί με τους συνεργάτες του στην Κύπρο. Μπορεί να είμαστε δύο διαφορετικές κρατικές οντότητες, όμως, Ελλάδα και Κύπρος ανήκουμε στο ίδιο έθνος και αυτό κάνει τη συγκίνηση πολύ μεγαλύτερη και την ανάγκη στήριξης του αγώνα του κυπριακού λαού ακόμη μεγαλύτερη, τόνισε.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι ο αγώνας της Κύπρου «πρέπει να δικαιωθεί για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, με ενιαία κυριαρχία, ενιαία διεθνή προσωπικότητα και, βεβαίως, τον τερματισμό της ξένης κατοχής».

(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply