Διαμαρτυρία DHW προς το Γερμανικό Συμβούλιο Τύπου για τα δημοσιεύματα εναντίον της...

Διαμαρτυρία DHW προς το Γερμανικό Συμβούλιο Τύπου για τα δημοσιεύματα εναντίον της Ελλάδας

dhwΤην έντονη διαμαρτυρία του προς το Γερμανικό Συμβούλιο Τύπου για την ειδησεογραφία και τα δημοσιεύματα εναντίον της Ελλάδας, εξέφρασε με επιστολή του ο DHW, ως φωνή και εκπροσώπηση των περίπου 30.000 ελληνικής καταγωγής επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών στη Γερμανία. Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο Αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου του Γερµανο – Ελληνικού Επιχειρηµατικού Συνδέσμου (DHW) κ. Φαίδων Γ.Κοτσαμπόπουλος, αναφέρεται ότι ο Σύνδεσμος ανησυχεί σοβαρά για την φιλική συνύπαρξη και τις γερμανικό-ελληνικές σχέσεις εξαιτίας των αρνητικών δημοσιευμάτων. Ο DHW στην επιστολή του χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού FOCUS της 8/10 ως αδιάντροπο και θεωρεί ότι είναι το «επιστέγασμα αυτής της καμπάνιας μίσους και αρνητικής προπαγάνδας».
Ο DHW αναφέρει επίσης ότι προτείνει επίσης ότι «οι Ευρωπαίοι είναι της γνώμης ότι Έλληνες πολιτικοί έχουν εξαπατήσει εσκεμμένα την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τότε θα πρέπει να τους καλέσουν να απολογηθούν ενώπιον των ευρωπαϊκών δικαστηρίων».

Ακόμα, καλεί το Γερμανικό Συμβούλιο Τύπου να δραστηριοποιηθεί «για την διασφάλιση περισσότερης αντικειμενικότητας στην ειδησεογραφία των γερμανικών έντυπων μέσων» και συμπληρώνει ότι «όπως θεωρούμε αηδιαστικό όταν στον ελληνικό τύπο, ο κάθε Γερμανός παρομοιάζεται με ναζί, έτσι καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια να αποκαλούνται απατεώνες όλοι οι Έλληνες – και μαζί τους και οι 350.000 που ζουν στη Γερμανία»

Η επιστολή του DHW καταλήγει: «Παρακαλούμε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να σταματήσουν οι δημοσιογράφοι να δηλητηριάζουν το κλίμα. Αντ ‘αυτού θα πρέπει να επιδιώκουν την διατήρηση και την περαιτέρω προώθηση των παραδοσιακών και ιστορικών φιλικών σχέσεων μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών και ιδιαίτερα του γνωστού γερμανικού φιλελληνισμού. Οι αληθινοί φίλοι – και ιδιαίτερα στο κοινό μας σπίτι Ευρώπη – στην ανάγκη φαίνονται. Οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι πρέπει να κάνουν το παν για να αποφευχθούν νέες συνθήκες Βερσαλλιών μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδος. Διότι ποιός γνωρίζει καλλίτερα από τους Γερμανούς τις μοιραίες συναισθηματικές και πολιτικές συνέπειες που είχαν αυτές για όλους τους λαούς της Ευρώπης;»
(Πηγή: provoles)

NO COMMENTS

Leave a Reply