Έλληνες Ολυμπιονίκες στο μετρό του Λονδίνου!

Έλληνες Ολυμπιονίκες στο μετρό του Λονδίνου!

Τα ονόματα του Σπύρου Λούη και του Πύρρου Δήμα έχουν πλέον στάσεις στο μετρό του Λονδίνου, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων!

Οι προετοιμασίες για την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στην πρωτεύουσα της Αγγλίας έχουν μπει στην τελική τους ευθεία. Με μία εξαιρετική καινοτομία, οι Άγγλοι έδωσαν σε σταθμούς του μετρό τα ονόματα 362 Ολυμπιανικών και αθλητών που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στην διοργάνωση.
Οι Βρετανοί έχουν επιλέξει να τοποθετήσουν τα ονόματα των Ολυμπιονικών στις γραμμές που οδηγούν σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις, βάζοντας για παράδειγμα τον Φέρεντς Πούσκας, τον Λιονέλ Μέσι, τον Σάμιουελ Ετό κι άλλους στην κατεύθυνση που οδηγεί στο γήπεδο ποδοσφαίρου κτλ.
Την Ελλάδα «εκπροσωπούν» ο Σπύρος Λούης, ως ο πρώτος νικητής του μαραθώνιου, αλλά και ο τετράκις Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο οποίος «οδηγεί» στο στάδιο όπου θα διεξαχθεί η άρση βαρών.

Σε κεντρικούς σταθμούς μάλιστα έχουν δώσει τα ονόματα των κορυφαίων στην εποχή μας. Για παράδειγμα η Βικτόρια μετονομάστηκε σε Γιουσέιν Μπολτ. Όσο για τον ελληνικό σταθμό του Πύρρου Δήμα έχει ενταχθεί στη γραμμή που αφορά σε όλα τα υπόλοιπα στάδια όπως αναφέρεται και είναι δύο στάσεις πριν τον τερματικό που έχει πάρει το όνομα του θρυλικού Βασίλι Αλεξέγιεφ.