Ο Αλέξης Γρίβας εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογραφου στο Eurimages

Ο Αλέξης Γρίβας εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογραφου στο Eurimages

Ο Αλέξης Γρίβας, θα εκπροσωπεί το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) στο Eurimages, του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Κ, επέλεξαν έναν άνθρωπο του κινηματογράφου με μεγάλη εμπειρία, ο οποίος έχει υπηρετήσει την Έβδομη Τέχνη από πολλές θέσεις, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Σημειώνεται, ότι το Eurimages, είναι το Ταμείο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ενίσχυση των κινηματογραφικών συμπαραγωγών και της διανομής ταινιών. Η πλειοψηφία των κονδυλίων του Ταμείου, προορίζεται για την υποστήριξη κινηματογραφικών συμπαραγωγών με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών στον τομέα του κινηματογράφου. Απαρτίζεται από 36 Κράτη – Μέλη και η Ελλάδα εκπροσωπείται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Ο Αλέξης Γρίβας, γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και στο Παρίσι όπου αποφοίτησε ως Διευθυντής Φωτογραφίας από το Ινστιτούτο Ανώτερων Κινηματογραφικών Σπουδών. Από το 1967 μέχρι σήμερα έχει εργαστεί ως Διευθυντής Φωτογραφίας σε περισσότερες από 50 ελληνικές και διεθνείς παραγωγές ταινιών μεγάλου μήκους τόσο στο Μεξικό όσο και στην Ελλάδα καθώς και σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές.

Έχει εργαστεί στη Γαλλία ως ελεύθερος συνεργάτης σε περιοδικά για τον κινηματογράφο, αλλά και ως ξένος ανταποκριτής για ελληνικές εφημερίδες, ενώ στο Μεξικό, όπου έζησε από το 1967 έως το 1978, εργάστηκε ως ανταποκριτής για το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Inter Press Service και ως ελεύθερος συνεργάτης σε μεγάλες εφημερίδες της χώρας. Στην Ελλάδα, υπήρξε εκδότης και συντάκτης του περιοδικού “Ελληνικός Κινηματογράφος”, ενώ από το 1978 και μετά εργάστηκε ως ξένος ανταποκριτής σε μεξικάνικες εφημερίδες καθώς και σε εμπορικά έντυπα κινηματογραφικού περιεχομένου.

Υπήρξε ακόμα επικεφαλής της προώθησης διεθνώς της μεξικάνικης κινηματογραφικής βιομηχανίας και σύμβουλος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου σε θέματα διεθνών φεστιβάλ και προώθησης.

 

(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply