Διαμαρτυρία για τα οικονομικά μέτρα της παγγερμανικής επιτροπής εκπαιδευτικών

Διαμαρτυρία για τα οικονομικά μέτρα της παγγερμανικής επιτροπής εκπαιδευτικών

alfabhtariΣε ανακοίνωηση προχώρησε η παγγερμανική επιτροπή εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για το φορολογικό νόμο της Ελληνικής Πολιτείας. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
Λίγες μέρες μόνο μέρες μετά τις δηλώσεις της υφυπουργού κας Εύης Χριστοφιλοπούλου στο συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, διαψεύδονται οι “καλές προθέσεις” περί αναβάθμισης της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στο εξωτερικό .
Τα νέα φορολογικά μέτρα με την κατάργηση της φορολογικής αυτοτέλειας του ειδικού επιμισθίου των εκπαιδευτικών και την ταυτόχρονη περικοπή του κατά 12%, οδηγούν στην οικονομική δυσπραγία των αποσπασμένων εκπαιδευτικών και την απαξίωσή τους.
Οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των ελληνικών σχολείων στο εξωτερικό και την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στον Ελληνισμό της Διασποράς .
Καλούμε τους υπευθύνους να αναλογιστούν το μέγεθος των συνεπειών που θα έχουν οι αποφάσεις τους όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς, καθώς οι περισσότεροι θα απαιτήσουν την άμεση επιστροφή τους στην ημεδαπή, αλλά και για αυτό που ονομάζεται Ελληνισμός της Διασποράς και τον επικαλούνται σε κάθε δύσκολη στιγμή του έθνους.
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Ομογένειας, να σταθούν στο πλευρό μας, καθώς διακυβεύεται το μέλλον της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στο εξωτερικό, το μέλλον των παιδιών τους.
Η απαξίωση των εκπαιδευτικών δηλώνει απαξίωση της ίδιας της εκπαίδευσης.
(Πηγή: doryforos)

NO COMMENTS

Leave a Reply