Eλληνο ισπανική «μονομαχία» για τον Πυθαγόρα

Eλληνο ισπανική «μονομαχία» για τον Πυθαγόρα

3434O Πυθαγόρας ο Σάμιος προκαλεί μεσογειακή κινηματογραφική μονομαχία! Ελλάδα και Ισπανία διεκδικούν μέχρι την τελευταία στιγμή, καθεμία για λογαριασμό της, το ίδιο «λάφυρο»: το «ναι» της αγγλικής εταιρείας παραγωγής Fountain Οf Life Ρroductions, που, όχι μόνο έχει αποφασίσει να βγάλει στη μεγάλη οθόνη ταινία για τον μεγάλο Έλληνα μαθηματικό και φιλόσοφο, αλλά έχει ήδη εξασφαλίσει και τη συμμετοχή-«δέλεαρ» σ΄ αυτήν μιας σειράς σπουδαίων, βραβευμένων και με Όσκαρ, ηθοποιών. «Οι Ισπανοί έχουν εγγυηθεί ισχυρά κίνητρα και φιλοδοξούν να είναι εκείνοι που θα πάρουν τη δουλειά. Ανάλογα, όμως, κινούμαστε κι εμείς, που προσπαθούμε επίσης να πείσουμε τους ξένους παραγωγούς να μας την αναθέσουν. Γι΄ αυτό και θα χρειαστούμε την άμεση χρηματική υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, που έχει ενημερωθεί για τις προθέσεις μας, αλλά και την κινητοποίηση από τους τοπικούς φορείς της Σάμου. Στο τέλος, δεν θα μετρήσει μόνο το οικονομικό, αλλά και οι λοιπές διευκολύνσεις», λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Λιλέτ Μπόταση, διευθύνουσα σύμβουλος της ελληνικής εταιρείας Ιnkas Film Ρroduction, που διεκδικεί αυτές τις μέρες ρόλο οικοδέσποινας- την οργάνωση των γυρισμάτων, σ΄ ένα… μπρα ντε φερ με τους Ισπανούς. «Θα ξέρουμε την απόφαση των Βρετανών μέσα στις επόμενες δεκαπέντε μέρες. Αυτή τη στιγμή έχουμε αυξημένες πιθανότητες, βαδίζουμε σε καλό δρόμο.
Στη Σάμο ο «συναγερμός» μόλις σήμανε, την τελευταία εβδομάδα, οπότε και γνωστοποιήθηκε η είδηση για τη νέα ταινία. Η τοπική κοινωνία δεν θέλει να χάσει με τίποτα αυτή τη μεγάλη ευκαιρία για το νησί. «Είμαστε σε συνεννοήσεις με την ελληνική εταιρεία που θα αναλάβει την παραγωγή. Σε πρώτη φάση, εμείς έχουμε να οργανώσουμε το κομμάτι της φιλοξενίας και διατροφής του πολυπληθούς κινηματογραφικού συνεργείου. Υπολογίζουμε πως θα χρειαστούμε ένα ποσό περίπου 150.000- 200.000 ευρώ, ελπίζουμε να βρούμε και τους απαραίτητους χορηγούς. Ήδη συγκροτήσαμε Συντονιστική Επιτροπή (τηλ. 22730-61.238, 61.140), ενώ σκοπεύουμε να ενημερώσουμε και τον απλό κόσμο. Με αυτήν την ταινία θα εκτιναχθούμε πολύ ψηλά, είναι μεγάλη υπόθεση για μας!», εξηγεί ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού στον Δήμο Πυθαγορείου κ. Νίκος Λύκος.

Μεγάλα ονόματα της έβδομης τέχνης, αλλά και τηλεοπτικοί αστέρες, βρίσκονται προ των «Πυλών του Φωτός» («Ρythagoras: Τhe Gates Οf Light»), της μεγάλης παραγωγής, που προτίθεται να κινηματογραφήσει η αγγλική εταιρεία Fountain Οf Life Ρroductions, σε σκηνοθεσία του Ραούλ Ρουίζ. Δυνατό καστ, με πρωταγωνιστές όπως οι Τζον Μάλκοβιτς, Σοφί Μαρσό, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Ρέιτσελ Βάις, Μπρένταν Φρέιζερ, Πίτερ Σάρσγκααρντ, Ντάνι Χιούστον, Τέι Ντιγκς, Τόφερ Γκρέις κ.ά., αναμένεται να ενσαρκώσουν τους ρόλους που περιγράφει στο βιβλίο της «Πυθαγόρας ο Σάμιος» (Εκδόσεις Διόπτρα, 2005), η διάσημη συγγραφέας Μia Sperber.
(Πηγή: Τα Νέα)

NO COMMENTS

Leave a Reply